U prostoru Centra Sunce Prijedor u naredna tri dana čut će se cvrkut ptica s mnogih meridijana, a zasluge za to ima Društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” iz Prijedora, koji tradicionalno na početku kalendarske godine organizuje izložbu sitnih životinja.

Prvog dana najaktivniji su kanarinci i druge male ptice, a s vremena na vrijeme pridružuju im se svojim kukurikanjem horozi i gakanjem patke i guske, dok su golubovi i papagaji suzdržaniji.

“Društvo je osnovano 1979. godine, čijih 70 članove vezuje ljubav prema sitnim životinjama, koji svojim aktivnostima, među kojima je i ova izložba, promovišu ljubav prema njima”, izjavio je za Anadoly Agency predsjednik Mladen Goronjić.

Na izložbi su zastupljene ptice, perad, ribice i kunići, od kojih najveći broj vodi porijeklo iz udaljenih zemalja.

“Oni uglavnom vode porijeklo iz Australije, Azije i Afrike, ali ima i onih iz SAD, Kanade i Njemačke. Do njih dolazimo posjećujući izložbe u inostranstvu, a važno je istaći da naši članovi, odgajivači imaju iskustva u njihovom razmnožavanju, tako da na njima kupuju samo jedinke potrebne za reprodukciju”, kazao je on.

Anadolija