Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević tvrdi da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić najveći problem bezbjednosti u BiH i generator svih najvećih problema.

“Tužilaštvo BiH je trebalo davno pozvati Mektića zbog njegove falsifikovane hrvatske diplome i načina na koji je zaštitio kriminalce koji su napali premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici i pokušali na njega da izvrše atentat”, rekao je Galijašević Srni.
On smatra da je Tužilaštvo BiH trebalo da pozove Mektića i zbog načina na koji štiti nekadašnjeg načelnika ratnog štaba takozvane Armije BiH Sefera Halilovića, bivšeg ratnog komandanta takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića koji stalno govore o ratu i o tome da će neka politička rješenja sigurno izazvati rat, stalno uvodeći rat kao opciju.

“Mektića treba svakako pozvati zbog toga što štiti teroriste koji se vraćaju iz Sirije, umanjuje problem terorizma i ekstremizma, što uporno napada na Republiku Srpsku i što ne shvata da sve ovo što se dešava – sankcije i sve ostalo, nije napad na jednog čovjeka već, praktično, napad na Republiku Srpsku i zaštita Bakira Izetbegovića i njegove apelacije Ustavnom sudu BiH”, kaže Galijašević.

On je rekao da je Mektić “vojnik Bakira Izetbegovića koji je ucijenjen zbog zločinačke ratne prošlosti u Prnjavoru i koruptivnih radnji koje je činio kao direktor Službe za poslove sa strancima u izgradnji objekta vrijednog 7,7 miliona KM”.

Galijašević dodaje da je Mektić u potpunosti ucijenjen i zbog načina na koji je sa falsifikovanom diplomom hrvatskog MUP-a obavljao visoke dužnosti u BiH posljednjih 12 godina.

“Tužilaštvo BiH svakako treba pozvati Mektića na razgovor, uzeti od njega izjavu, pa će onda i on kao ministar bezbjednosti shvatiti da su poruke koje Sefer Halilović, Bakir Alispahić, Atif Dudaković i Bakir Izetbegović šalju putem medija ratnohuškačke i da treba strahovati i shvatiti ih vrlo ozbiljno”, rekao je Galijašević, komentarišući današnji poziv Mektića Tužilaštvu BiH da Galijaševića i ostale koji najavljuju rat saslušaju, utvrde kako su došli do tih informacija i da ih procesuiraju, jer su to, tvrdi ministar bezbjednosti, izmišljotine.

Galijašević je istakao da ovakvim izjavama Mektić želi da mu se osveti zbog krivičnih prijava koje je podnio protiv njega, a koje su u postupku u Tužilaštvu BiH.

“Riječ je o prijavama u vezi sa Mektićevom lažnom diplomom i lažnim tvrdnjama o mom navodnom učešću na Vozući koje je plasirao s ciljem obmanjivanja javnosti”, kaže Galijašević.

Glas Srpske