Vijest da će premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i supruga predsjednika Srpske Snježana Dodik prisustvovati inauguraciji izabranog predsjednika SAD Donalda Trampa na Kapitol Hilu uznemirila je duhove u Federaciji BiH.

Oglasilo se tim povodom odmah ambasador BiH u SAD Haris Hrle, koji je za “Kliks” rekao da Cvijanovićeva nije u službenoj posjeti SAD i da neće prisustvovati inauguraciji Trampa.

Cvijanovićeva, međutim, to demantuje i poručuje da je riječ o zvaničnom pozivu za inauguraciju izabranog predsjednika SAD.

– Željka Cvijanović se ne nalazi u službenoj posjeti Vašingonu niti će prisustvovati službenim aktivnostima vezanim za inauguraciju predsjednika Donalda Trumpa – rekao je Hrle.

Uz opasku da Cvijanovićeva očito privatno boravi u SAD, “Kliks” postavlja pitanje opravdanosti njenog boravka i trošenja, kako se navodi, novca građana Republike Srpske na privatna putovanja.

“Kliks” konstatuje i da Vlada Republike Srpske javnosti nije objasnila zbog čega je, kako navode, privatno putovanje Željke Cvijanović od ključnog značaja za Vladu i Republiku Srpsku u cjelini.

Cvijanovićeva je, s druge strane, poručila da je počastvovana i ponosna što će prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsjednika SAD i na taj način predstavljati institucije i građane Srpske.

Cvijanovićeva je demantovala spekulacije koje su objavili pojedini mediji o troškovima njenog boravka u Vašingtonu.

Izvor: Tanjug