Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je za RTRS da su sastanci sa najbližim saradnicima američkog predsjednika Donalda Trampa održani u cilju izgradnje boljih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama i predstvaljanja interesa Republike Srpske.

Cvijanovićeva je rekla da je nimalo ne opterećuju tumačenja tih sastanaka koja, u velikom dijelu, proizilaze iz ličnih frustracija i političkih ciljeva.

– Moj prioritet je izgradnja boljih odnosa, razumijevanje i otvaranje novih kanala komunikacije. Moramo da budemo uporni u predstavljanju interesa Republike Srpske i traženju sagovornika koji to žele da čuju. Ovdje smo ih našli – naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, u okviru službene posjete Vašingtonu, sastala se juče sa najbližim saradnicima američkog predsjednika Donalda Trampa – savjetnicom Kelien Konvej, pres sekretarom Bijele kuće Sarom Hakabi Senders, te Korijem Levandovskim, bivšim šefom pobjedničke Trampove kampanje iz 2016. godine i savjetnikom za Trampovu kampanju za reizbor 2020. godine.

Cvijanovićeva je juče razgovarala i sa republikanskim kongresmenom Dejnom Rorbaherom i sa senatorom Rodžerom Vikerom.

Predsjednica Vlade Srpske posjetila je i Nacionalni komitet Republikanske stranke u Vašingtonu gdje se sastala sa kopredsjedavajućim komiteta Bobom Padučikom.

RTRS