Članovi Komiteta za hitna pitanja Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, zajedno sa direktorom Vukašinom Đakovićem, još uvek čekaju zvaničan odgovor banjalučkog Borca kada je u pitanju transfer najboljeg fudbalera „rudara“ na banjalučki Gradski stadion.

Direktor crveno-plavih Dejan Lukendić boravio je pre nekoliko dana u Gradu na Sani i razgovarao s predsednikom prijedorskog prvoligaša Daliborom Majkićem, Rudar Prijedor je jasno stavio do znanja šta očekuje, zatražio obeštećenje u visini uloženih sredstava u Burazora za vreme dok je nosio dres Prijadorčana, a to je suma negde oko 25.000 maraka.

-Očekujemo do kraja sedmice, najdalje do subote, delegaciju Borca koja se najavila da će doći na finalni deo razgovora vezano za transfer Bojana Burazora. Naša želja je da ovu priliku iskoristimo da uspostavljanje sportskih, prijateljskih i komšijskih odnosa dva kluba u obostranom interesu, a ne nikako da ta saradnja bude jednostrana, u slućbi jednog od sagovornika, ma kako se on zvao – istakao je direktor Rudar Prijedora Vukašin Đaković.

Kako smo nezvanično saznali Banjalučani su na ime obeštećenja Prijedorčanima ponudili dve hiljade maraka i petnaest procenata sredstava od sledećeg transfera Bojana Burazora. U Rudar Prijedoru i nisu baš zadovoljni ovom ponudom, ali se nadaju novoj, finalnoj rundi razgovora koja bi trebalo da donese bolju i konkretniju ponudu i unapredi odnose dva krajiška prvoligaša.

Član uprave Borca zadužen za sportski sektor Vico Zeljković je pre nekoliko dana na prozivci Banjalučana najavio definitivan prelazak Burazora na Gradski stadion sa željom da se izglade i poprave odnosi dva komšijska kluba.

prijedor24h