U Republici Srpskoj u četvrtak, 26. januara, doći će do blagog porasta dnevne temperature, a do petka, 27. januara, u većini krajeva zadržaće se oblačno i hladno vrijeme, ponegdje sa provejavanjem snijega ili pojavom magle, rekao je Srni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Draško Rudan.

Na istoku i sjeveru Srpske danas će biti oblačno, tmurno i veoma hladno vrijeme, uz dnevnu temperaturu od minus četiri stepena Celzijusova, dok će na jugu temperetura iznositi 10 stepeni.

Sutra ujutro biće hladno sa umjerenim mrazom i pretežno oblačno, a na sjeveru mjestimično tmurno i maglovito vrijeme.

Tokom dana i večeri zadržaće se pretežno oblačno vrijeme uz provijavanje slabog snijega, a suvo će biti na krajnjem jugozapadu Srpske i u Hercegovini. Duvaće slab vjetar sjevernih smjerova, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

Temperatura u jutarnjim časovima od minus 10 do minus četiri, a najviša dnevna od minus četiri do nula, na jugu do sedam stepeni Celzijusovih.

Oblačno i hladno biće i u srijedu, 25 januara, sa veoma slabim snijegom koji će provijavati ponegdje u istočnim i sjeverozapadnim dijelovima, dok će tokom dana biti pretežno oblačno i suvo, na jugu i jugozapadu pretežno sunčano.

Temperatura u jutarnjim časovima od minus sedam do minus četiri, na jugu do dva, a najviša dnevna od minus četiri do minus jedan, na jugu osam stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 26. januara, biće hladno i oblačno vrijeme, a u pojedinim krajevima na zapadu i istoku, uz povremene sunčane periode i blagi porast dnevne temperature.

Ujutro će se temperatura kretati od minus 12 do minus sedam, na jugu oko nule, u istočnim predjelima minus 15, a najviša dnevna od minus četiri u maglovitim predjelima do plus dva stepena Celzijusova u sunčanim predjelima.

Vedro jutro u Hercegovini očekuje se u petak, 27. januara, a u ostalim krajevima biće oblačno i hladno, ponegdje sa umjerenim mrazom.

Na sjeveru i istoku biće tmurno i maglovito, a na krajnjem sjeverozapadu moguće je provijavanje slabog snijega. Tokom dana doći će do smanjenja oblačnosti, sa sve više sunčanih intervala.

Temperatura u jutarnjim časovima od minus 12 do minus sedam stepeni Celzijusovih, na jugu minus tri do nula, a najviša dnevna od minus četiri u maglovitim predjelima do plus jedan stepen.