Kako javljaju portali na području grada Bihaća, jutros oko 8 sati je počela akcija MUP-a Unsko-sanskog kantona gdje je u JU Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona uhapšeno preko 10 lica.

Među uhapšenima se nalaze vršilac dužnosti direktora Javne ustanove (JU) Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona (USK) Anando Bakal i bivši v.d. direktora Službe za zapošljavanje USK Ramo Sulić, javlja Klix.

bihac-uhapsen anando bakal

Anando Bakal

bihac-uhapseni-ramo suljic

Ramo Sulic

Osim njih dvojice u navedenoj akciji su uhapšeni Dilista Međedović, Emin Skenderović, Jasmin Prošić, Mesić Mesud, Abid Hadžić, Medina Kurić, Aida Piralić, Edin Ferizović, Senada Smajić i Elvedina Nadarević.

“Nakon višegodišnje istrage u jutarnjim satima uhapšeno je 13 osoba koje su sadašnji ili bivši uposlenici JU Služba za zapošljavanje USK Bihać. Oni se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, a u vezi s Članom 55. Produženo krivično djelo i krivotvorenje isprava”, kratko su saopštili iz MUP-a USK.

Nad njima je u toku kriminalistička obrada u prostorijama MUP-a, nakon čega će biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva.