U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će, nakon hladnog jutra sa mrazom, biti pretežno oblačno, a u večernjim časovima moguće su padavine.

Јutro će biti hladno sa umjerenim mrazom, u Hercegovini i na istoku pretežno vedro, a na sjeveru i zapadu oblačno, mjestimično tmurno i maglovito vrijeme, saopšteno je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana doći će do razvoja oblačnost sa sjeverozapada, koje će zahvatiti i ostale krajeve, a u večernjim časovima očekuje se jače naoblačenje sa kišom u nižim krajevima koja se može lediti pri tlu, a na planinama uglavnom slab snijeg.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus 10 do minus četiri stepena, na jugu do četiri, a najviša dnevna od jedan do pet, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab južnog i jugoistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha uzmjerena u 13.00 časova: Bihać i Prijedor minus osam, Banjaluka, Srbac i Sanski Most minus sedam, Doboj, Gradačac i Tuzla minus šest, Bijeljina, Zvornik i Ribnik minus četiri, Bjelašnica i Srebrenica minus tri, Šipovo, Kupres i Rudo minus jedan, Foča i Јajce nula, Sokolac i Zenica jedan, Višegrad, Mrakovica i Sarajevo dva, Čemerno i Ivan Sedlo tri, Kalinovik, Mrkonjić Grad, Bugojno i Goražde četiri stepena Celzijusova.

U Livnu i Nevesinju u 13.00 časova izmjereno je pet stepeni, Han Pijesaku šest, Bileći sedam, Drvaru i Neumu osam, Mostaru i Stocu 10, Trebinju 11 i Čapljini 12 stepeni Celzijusovih.

RTRS