Sam se Zozulja oglasio na Twitteru, tvrdi da nije desničar i da takva ideologija nema veze s njim. Tvrdi da su španjolski novinari pogrešno protumačili njegovu odjevnu kombinaciju

Španjolski Rayo Vallecano posudio je od Betisa ukrajinskog napadača Romana Zozulju, no zaboravili su o svemu pitati svoje navijače.

Naime, navijači Raya poznati su po ljevičarskim političkim stavovima, dok je njihovo nesuđeno pojačanje Zozulja – desničar.

Odmah su ga prozvali nacistom, a on se poslije samo nekoliko sati provedenih u klubu odlučio na povratak u Betis.

– Vallecas nije mjesto za naciste, pa niti za tebe – poručili su navijači vlasniku Raya Raulu Martinu Presi transparentnom u treningu centru u srijedu ujutro.

Sam se napadač oglasio na Twitteru, tvrdi da nije desničar i da takva ideologija nema veze s njim. Tvrdi da su španjolski novinari pogrešno protumačili njegovu odjevnu kombinaciju.

Uostalom, uvjerite se i sami.

fudbaler nacista

– Novinari su napisali kako sam nosio majicu paravojne i neonacističke grupe, ali njihov grb se razlikuje od grba Ukrajine kojeg sam nosio. Betis je odmah zatražio da se taj članak iz novina ukloni i to je učinjeno, a novinari su se ispričali zbog greške – rekao je Ukrajinac.

Raya, pored svega, baš i ne ide najbolje. Prošle su sezone ispali iz prve lige dok se danas bore za goli život i u drugoj. Stoga bi im Zozulja, bivši napadač Dnipra te reprezentativac Ukrajine itekako dobro došao.

24sata.hr