Vezista Bojan Burazor koji je zvanično promovisan kao jedno od pojačanja još uvijek nije registrovan za Fudbalski klub Borac jer jesenji šampion Republike Srpske nije platio Rudar Priejdoru obeštećenje.

Naime, danas u poslijepodnevnim časovima u prostorije Rudar Prijedora stigao je dopis sa banjalučkog Gradskog stadiona koji je potpisao direktor Dejan Lukendić, sljedeće sadržine:

„Poštovani, ovim putem vas obavještavamo da nismo uspjeli izvršiti uplatu po osnovu Sporazuma o isplati finansijskih obaveza između FK Borac i FK Rudar Prijedor za obeštećenje igrača Bojana Burazora.

S tim u vezi vas obavještavamo da smo prolongirali uplatu za 20. 02. 2017. godine. S poštovanjem“.

Zbog ovog jednostranog probijanja dogovorenog roka dva kluba od strane Borca u Rudar Prijedoru ne žele da izdaju ispisnicu za pomenutog igrača, bez koje ne može da se izda ni brisovnica u PFS Prijedor, odnosno igrač registruje u matičnom Savezu FK Borac.

-Dogovor je bio da FK Borac do 15. februara ove godine uplati prvi dio obeštećenja za Bojana Burazora u iznosu od 3.000 maraka, a da do početka prvenstva, 11. marta uplati preostali dio od 2.000 maraka. Ukupno obeštećenje je 5.000 maraka, ali u Borcu nisu ispoštovali dogovor, i još su željeli da damo sve papire kako bi registrovali Burazora jer zimski prelazni rok se završava večeras u ponoć. To znači da mi, po svemu sudeći, novac za Burazora ne bi ni vidjeli da smo dali papire. Do nas nije ništa, neka se u Borcu zapitaju što su opet prekršili dogovor i slagali nas, čime su ponovo doveli u pitanje korektne odnose dva kluba i pokazali da su neiskreni – istakao je član uprave FK Rudar Prijedor.

Zanimljivo je da je član UO FK Borac zadužen za ekipu Vico Zeljković na predstavljanju Bojana Burazora istakao da je klub za njega uplatio obeštećenje od 7.000 maraka.

-Sa Bojanom je potpisan ugovor na dvije godine. Detalji njegovog dovođenja nisu nikakva tajna: za Bojana je Rudar Prijedoru plaćeno 7.000 maraka, a klub iz Prijedora će dobiti i 15 posto od narednog Bojanovog transfera – istakao je Vico.

Međutim, cifre na ime obeštećenja iz Rudar Prijedora i Borca se ne poklapaju, razlika je 2.000 maraka.

-Veliko je pitanje koji je to novac, šta znači i da li ga ima uopšte. Mi očekujemo obeštećenje koje nije uplaćeno, u Borcu su pokazali po ko zna koji put da su nekorektni jer su željeli opet da nas prevare. Kako ubuduće da im ponovo vjerujemo i dogovaramo se u obostranom interesu kada Banjalučani gledaju samo sebe – dodao je član uprave „rudara“.

Tako su riječi Vice Zeljkovića da je s Rudar Prijedorom napravljen pozitivan zaokret u budućim odnosima dva kluba već na startu pale u vodu, a u Rudar Priejdoru su stekli novo nepovjerenje prema FK Borac. Zanimljivo je da su ova dva kluba najozbiljniji konkurenti za titulu i povratak u Premijer ligu BiH.

prijedor24h