Fudbaleri Rudar Prijedor ostvarili su ubjedljivu pobjedu (3:0) u Hrvatskoj protiv tamošnjeg trećeligaša PIK Vrboveca, a strijelci za prvoligaša Republike Srpske bili su Ervin Ćatić, Rastko Rokvić i Amar Paunović. Znatno podmlađeni sastav Rudar Prijedora u odnosu na prošlu jesen zabilježio je i drugi trijumf na tlu Evropske unije, a ova utakmica je potvrdila da „rudari“ imaju potencijal za koji je potrebno vrijeme.

Rudar Prijedor je igrao u sastavu: Inđić, Popović, Davidović, Malović, Malinović, Gavranović, Lolić, Vojinović, Rokvić, Ćatić, Šakić. Još su igrali: Šarac, Marić, Harambašić, Kovljen, Paunović, Panić, Kuridža, Miličević, Petrović.

Bilo je ovo drugo gostovanje Prijedorčana u posljednja dva vikenda u Hrvatskoj koje je realizovano zahvaljujući predsjedniku Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor Slaviši Kralju, inače nekadašnjem fudbaleru „rudara“. Prije Vrboveca Prijedorčani su gostovali u Gorici kod Zagreba.

-Bila je ovo korisna utakmica u kojoj smo stvorili dosta šansi, tri puta pogodili mrežu, a raduje i igra u odbrani. Ima još mnogo toga da ispravimo, u hodu, imamo dovoljno vremena do početka prvenstva da sve to iznivelišemo i spremni dočekamo prvenstvene bitke za bodove – istakao je poslije utakmice sa PIK Vrbovecom šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

prijedor24h