Fudbaleri Rudar Prijedora pobijedili su ekipu HNK Gorice II s obzirom da se „A“ tim hrvatskog kluba nalazi na pripremama na Jadranu, a golove za Prijedorčane postigli su Lolić i Malinović.

HNK GORICA II: Kamenjašević, Radot, Babok, Raić, matić, Devput, Tadić, Šoštarec, Lučić, Krtečanec, Roginić. Još su igrali: Zekić, Vrban, Šegota, Smolković, Grgić, Berger, Banović, Zubak. Trener: Perica Vidak.

RUDAR PRIJEDOR: Inđić, Vojnović, Marić, Harambašić, Davidović, Lolić, Gavranović, Popović, Rokvić, Šakić, Ćatić. Još su igrali: Petrović, Miličević, Panić, Malinović, Paunović, Kuridža, Kovljen.

Fudbaleri Rudar Prijedora pobijedili su ekipu HNK Gorice II s obzirom da se „A“ tim hrvatskog kluba nalazi na pripremama na Jadranu, a golove za Prijedorčane postigli su Lolić i Malinović. U prvom poluvremenu se igralo uglavnom između dva šesnaesterca, utakmica je bila u egalu, a u nastavku „rudari“ su stvorili četiri-pet prilika, dvije iskoristili i zabilježili pobjedu.

Već nakon samo dvije minute igre “rudari” su poveli, proigravanje Rokvića iza Zekića u gol je pospremio Šakić. Gosti su u vodstvu bili tek četiri minute jer je Radoš u 51. minuti iskoristio neopreznost golmana Petrovića iznenadivši ga iz slobodnog udarca s više od 25 metara. Gosti do pobjede dolaze u 75. minuti nakon što je Malinović bio najviši u skoku nakon kornera kojeg je izveo Gavranović.

HNK Gorica II je ekipa sastavljena od igrača do 21 godine iz koje je prošle sezone u „A“ tim ovog kluba prekomandovano čak devet fudbalera. Domaćin ekspediciji iz Prijedora bio je Perica Vidak, a delegaciju Rudar Prijedora predvodio je predsjednik Dalibor Majkić s kojim su putovali i predsjednik i sekretar GFS Prijedor Slaviša Kralj i Petar Krajišnik.

Naredni test meč izabranici Zlatka Jelisavca će imati u Vrbovcu (Hrvatska), a generalku protiv Slobode iz Mrkonjić Grada.

prijedor24h