Na relaciji Prijedor – Banjaluka uzavrele su fudbalske strasti, a povod je prelazak igrača Bojana Burazora iz Rudar Prijedora u Borac koji traje više od mjesec dana i još nije realizovan do kraja, iako su u Borcu istakli da je to gotova stvar.

Tenzije su dodatno podignute, a situacija zakomplikovana nepoštovanjem postignutog dogovora od strane Banjalučana koji do 15. februara, do kada je postignut dogovor, nisu uplatili 3.000 maraka, prvu ratu na ime obeštećenja, čime su prekršili Sporazum po kojem do 11. marta moraju da plate još 2.000 maraka.

U Rudar Prijedoru nisu željeli da izdaju ispisnicu za pomenutog igrača jer su čelnici Borca najavili uplatu u ponedjeljak, 20. februara, poslije isteka prelaznog roka. Na reakciju iz Prijedora u Borcu su munjevito reagovali u subotu, 18. februara i uplatili su 3.000 maraka, ali i izazvali veliko nepovjerenje u Rudar Prijedoru.

Dodatnu komplikaciju izazvala je i izjava člana Upravnog odbora FK Borac zaduženog za takmičarski pogon Vice Zeljkovića da je Bojan Burazor njegov klub koštao 7.000 maraka, a u Rudar Prijedoru tvrde da je obeštećenje 2.000 maraka manje – 5.000. Uslijedilo je dodatno pojašnjenje od Zeljkovića:

-Nas Burazor košta 7.000 maraka jer smo 2.000 maraka dali igraču. Rudar Prijedor mu je dugovao taj novac, a on im je oprostio dug, mi smo tu obavezu preuzeli na sebe. Zato smo saopštili da Borac plaća 7.000 maraka, Rudar Prijedor dobija 5.000, ali Burazor nas košta dvije hiljade više.

Bilo je to novo ulje na vatru na ionako zategnute odnose između dva kluba čiji dogovor i Sporazum o saradnji u obostranom interesu, po svemu sudeći, neće ni zaživjeti.

-Koliko znam sjedište Fudbalskog kluba Rudar Priejdor je u našem Gradu, a ne na banjalučkom Gradskom stadionu, jedino ako neko nije preregistrovao klub i promijenio njegovo sjedište, a nas nije obavijestio?! Zato me čudi kako to da u Borcu znaju i u javnost saopštavaju to koliko Rudar Prijedor kome duguje i kakve su mu finansijske obaveze. Valjda je logično da se ti podaci traže u klupskoj papirologiji našeg kluba, a ne u Banjaluci, Borcu, ili možda kod samog igrača, njegovog oca… Zaista neozbiljno i neprofesionalno od ljudi iz Borca koji su pokazali da ni svoju datu riječ ne znaju da ispune – istakao je direktor Rudar Prijedora Vukašin Đaković.

Naš sajt je u posjedu dokumenta „Zapisnika“ koji su potpisali i klub Rudar Prijedor i igrač Bojan Burazor u kojem piše da klub ne opterećuje igrača, ali ni igrač klub za bilo kakav dug, odnosno da nema obostranih potraživanja.

 

-To što je Borac dogovorio sa Burazorom nas se ne tiče, to su njihove stvari, ali nas se itekako tiče da dobijemo obeštećenje od 5.000 maraka koliko je i dogovoreno, a Borac je pokušao to da eskivira. Ne znam od kada se to što vjerovatno klub igraču „daje na ruke“ zove „dug prethodnog kluba igraču“, ta mi je terminologija zaista nepoznata i nelogična i do sada se s njom nisam susretao. Borcu bi bilo bolje da poštuje svoje finansijske obaveze prema nama, a ne da komplikuje situaciju i još pokušava, u cijeloj priči, da prikaže Rudar Prijedor kao negativnu stranu. Koliko smo „negativni“ govori valjda i podatak da smo im izašli u susret, iako su bili nekorektni, i posljednji dan prelaznog roka raskinuli ugovor sa Bojanom Burazorom. Da to nismo uradili dječak bi sigurno pauzirao pola godine, a Borac ostao bez pojačanja! – jasan je direktor „rudara“ Vukašin Đaković.

Do ovog trenutka Bojan Burazor još nije dobio ispisnicu iz Rudar Prijedora… Drama se nastavlja.

prijedor24h