U Prijedoru sutra počinje drugo međuškolsko kviz takmičenje “Prijedor, moj grad u Srpskoj” za učenike od prvog do petog razreda osnovne škole i trajaće do 29. aprila, najavljeno je iz kompanije “Arselor Mital Prijedor”, prenosi Srna
U kvizu će učestvovati 11 od 12 prijedorskih osnovnih škola, a ovogodišnji domaćin takmičenja je Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz Omarske.

“Čast je i zadovoljstvo biti domaćin ovakvog projekta, pogotovo što je to bila odluka mojih kolega, direktora ostalih škola. Ovo je i izazov, jer prošle godine je škola `Petar Kočić` bila izvrstan domaćin. Nadam se da će se svi učesnici kod nas osjećati prijatno i da će sve proteći u najboljem redu, te da ćemo opravdati ulogu dobrog domaćina”, rekao je direktor OŠ “Vuk Karadžić” Omarska Branko Babić.

Prvo kvalifikaciono takmičenje biće održano sutra, drugo 4. marta, a treće 18. marta, nakon čega će uslijediti polufinalna takmičenja i finale.

“Ovo je izuzetan projekat, posebno jer je riječ o mlađim osnovcima za koje nema toliko sadržaja kao za starije drugare. Prošlogodišnje takmičenje je bilo izvrsno i vjerujem da će i ove biti na jednako visokom nivou, ako ne i bolje, puno uzbuđenja, radosti i veselja”, rekao je Predrag Šorga iz kompanije “Arselor Mital Prijedor”.

On je najavio da će za učesnike kviza biti organizovana posjeta rudniku, jer većina djece nikada nija imala priliku da vidi površinski kop ili mašine koje rade u rudniku.

Kviz znanja i vještina u poznavanju užeg i šireg zavičaja – Prijedora kao važnog činioca u razvoju Republike Srpske, obuhvata pitanja iz nastavnih predmeta moja okolina, priroda i društvo i poznavanje društva u skladu sa nastavnim planom i programom.

Kompanije “Arselor Mital Prijedor” i ove, kao i prošle godine, u cijelosti finansira kviz, a partneri su grad Prijedor, Republički pedagoški zavod Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Turistička organizacija grada Prijedora.