Danas će jače naoblačenje sa zapada usloviti kišu, na planinama i snijeg. Glavnina padavina prije podne. U drugom dijelu dana postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

U BiH se očekuje uglavnom između 5 i 10 litara padavina po metru kvadratnom, ponegdje i do 30 litara.

Vjetar prije podne umjeren i jak južnog smjera. Od sredine dana vjetar će oslabiti i promijenuti smjer na zapadni i sjeverozapadni. Temperatura vazduha uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C.

Četvrtak

U četvrtak veći dio dana pretežno sunčano. Poslije podne se očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar većinom slab jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

Petak

U petak na jugu sunčano uz umjerenu oblačnost. U ostatku BiH prije podne pretežno oblačno, u sjevernim područjima sa slabom kišom. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 0 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C, a najviša dnevna većinom između 11 i 16°C.

NN