U subotu, 25. marta, očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine se očekuju većinom u Bosni, a u Hercegovini lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima. Duvaće slab do umjeren vjetar, zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 5 i 10°C, a najviša dnevna uglavnom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 20.

U nedjelju će, prema prognozi, biti sunčanije prije podne. U drugom dijelu dana očekuje se postepeno naoblačenje sa zapada koje će u cijeloj zemlji usloviti kišu tokom noći na ponedjeljak. Duvaće vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C, najviša dnevna uglavnom između 15 i 20°C.

Prvi dan naredne sedmice, prema progmozi Zavoda, biće pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Duvaće vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 4 i 9°C, na jugu do 11°C, a najviša uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 15°C.

Za utorak se u Bosni prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom, u Hercegovini umjerena naoblaka. Duvaće umjeren i jak vjetar sjevernog smjera. Krajem dana bi trebalo da oslabiti. Očekivana najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između -3 i 2°C, na jugu do 5°C, a najviša dnevna  uglavnom između 4 i 9°C, na jugu do 13°C.

Izvor: banjaluka.net