Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković razgovarao je danas sa predstavnicima Poreske uprave , Područne jedinice Prijedor o mogućnostima pojačanog rada na terenu radi utvrđivanja pitanja odnosno statusa  nepokretne imovine i mogućnosti  efikasnije naplate poreza na nepokretnosti.

Gradonačelnik Đaković je nakon susreta sa pomoćnikom  direktora Poreske uprave za područni centar Prijedor Milenkom Puzigaćom   i načelnikom Odjeljenja za pravne i administrativno-tehničke poslove Poreske uprave RS ,područni centar Prijedor Zoranom  Pavićem ,   izjavio da Grad Prijedor daje podršku svim aktivnostima koje će u narednom periodu pokrenuti Poreska uprava, odnosno Područna jedinica ove uprave u Prijedoru.
„ Ako se ima u vidu da  kompletan prihod od  naplate poreza  ide u budžet Grada , a da se od 26 000 poreskih računa  gotovo 5000 putem pošte vrati na adresu Poreske uprave, onda je to već znak da je potrebno intenzivirati aktivnosti na ažuriranju podataka radi efikasnije naplate poreza“ izjavio je Đaković.
On je dodao da će Grad Prijedor učiniti dodatne napore da preciziranjem imena ulica koje nedostaju olakša dostavu tih poštanskih pošiljki iz Poreske uprave, a sve sa ciljem pojačane naplate poreza na nepokretnosti i time poboljšanja punjenja budžeta Grada za 2017.godinu.
Inače ,Zakonom o porezima na nepokretnosti koji je u primjeni od 1.januara 2016.godine data je aktivnija uloga lokalnim zajednicama  u kreiranju poreskih računa, posebno ako se uzme u obzir da se radi o poreskom prihodu koji u potpunosti pripada lokalnim zajednicama.
Na posljednjem skupštinskom zasjedanju odbornici Skupštine grada su utvrdili poresku stopu za oporezivanje nepokretnosti za 2017.godinu  u visini od 0,18 odsto, kao i da poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost iznosi 0,10 odsto.
prijedorgrad