Derbi je u subotu (14 časova), na banjalučki Gradski stadion dolazi komšijski Rudar Prijedor. Biće to sudar dva prvoplasirana kluba Prve lige Republike Srpske i po mnogima jedinih konkurenata za titulu, odnosno povratak u Premijer ligu BiH.

Očekuje se istinski fudbalski spektakl i pune tribine jer će lider iz Banjaluke protiv komšija nastojati da uvećaju prednost na devet bodova i na taj način naprave veliki korak ka ostvarenju takmičarskog cilja u sezoni 2016/17.

-Svi se nadamo da će to da bude derbi za fudbalske sladokusce, očekujem veliki broj ljubitelja fudbala, spektakularnu utakmicu i istinski praznik sporta. Utakmice Borca i Rudar Prijedora su uvek bile više od igre, rivalske, komšijske, takmičarske, na jednoj takvoj sam, u Prijedoru pre četiri godine, postigao gol u poslednjim trenucima kada smo izbegli siguran poraz, bilo je 1:1. Pred nama je veliki izazov, „rudari“ su u sjajnoj formi, pokazali su to i protiv Zvijezde 09. Jesenas smo pobedili, posle preokreta u Prijedoru 3:2, neka tako bude i sada. Pozivam publiku da dođe na derbi u velikom broju i uživa, odnosno naše navijače da nam pomognu da stignemo do trijumfa – istakao je šef stručnog štaba Borca Vule Trivunović.

Crveno-plavi će na ovoj utakmici nastupiti oslabljeni, zbog žutih kartona pravo nastupa nemaju strelac jedinog gola iz Dervente sa prolećne premijere Vladan Danilović, zatim bek Aleksandar Kondić i napadač Ivan Delić, koji je bio junak jesenjeg susreta u Prijedoru.

-Bićemo hendikepirani, nedostaju nam tri važna igrača u tri linije tima, ali šta da se radi, sustigli su nas kartoni od jesenas. Verujem da ćemo ih postepeno iščistiti. Rudar Prijedor ne smemo da potcenimo jer su „rudari“ na poslednjem gostovanju u Banjaluci prošle sezone pobedili 2:1. Čekaju nas veliki izazovi tokom 90 minuta derbija – oprezan je Trivunović.

U banjalučki tim se vraća ovozimsko pojačanje Siniša Dujaković koji je stigao iz premijerligaša Metaleža iz Jajca. On je odradio kaznu tri žuta kartona na prolećnoj premijeri i trebalo bi u subotu da zauzme svoje mesto u timu.

-Raduje me činjenica što se vraćam u tim posle odrađene suspenzije. Pobedili smo u prvom kolu na teškom gostovanju, a uz to prve utakmice nakon pauze su dosta teške. Dolazi nam Rudar Prijedor, tim koji nam je glavni konkurent za ulazak u Premijer ligu BiH. Smatram da se mi pitamo o svemu. Ukoliko budemo pravi, u šta ne sumnjam, te uz podršku naših navijača možemo pobediti i napraviti veliki korak ka konačnom cilju, a to je povratak u elitu. S velikim nestrpljenjem iščekujem tu utakmicu, kako bi pokazali da smo bolji tim i da nam je mesto u društvu najboljih – rekao je fudbaler Borca, Siniša Dujaković.

Neporaženi sedam mjeseci

Fudbaleri Borca u prvenstvenim utakmicama nisu poraženi skoro sedam meseci. Prvi i poslednji put teren su podnute glave, u utakmicama za bodove, napustili 20. avgusta prošle godine kada su gostovali u Mrkonjić Gradu i poraženi od Slobode (0:1).

Od tada su nanizali jedanaest pobeda i tri remija, a Banjalučanima su odoleli samo Podrinje u Janji (0:0), Sutjeska u Foči (0:0) i Slavija u Istočnom Sarajevu (0:0).

Sportski žurnal

Foto arhiva