Fudbaleri Rudar Prijedora poraženi su danas u krajiškom derbiju 0:2 od lidera Prve lige Republike Srpske Borca u Banjaluci i najozbiljnijeg kandidata za osvajanje titule i plasman u Premijer ligu BiH.

Gradski stadion. Gledalaca: 1.300. Sudija: Velimir Drinić (Modriča). Strijelci: 1:0 Kunić (9), 2:0 Đorđević (50). Žuti kartoni: Vejnović (Borac), Petrović (Rudar Prijedor). Crveni karton: Boris Raspudić (Borac) u 86. minutu.

BORAC (BL): Avdukić, Vejnović, Ojdanić, Puzigaća, Radoja, Kunić, Dujaković, Raspudić, Đorđević (od 90. Kukić), Burazor (od 73. Guzina), Zekanović (od 88. Danilović). Trener: Vule Trivunović.

RUDAR PRIJEDOR: Inđić, Davidović, Malović, Vojinović, Petrović, Lolić, Šakić (od 66. Malinović), Rokvić (od 46. Jaćimović), Gavranović, Popović (od 60. Panić), Marić. Trener: Zlatko Jelisavac.

Fudbaleri Rudar Prijedora poraženi su danas u krajiškom derbiju 0:2 od lidera Prve lige Republike Srpske Borca u Banjaluci i najozbiljnijeg kandidata za osvajanje titule i plasman u Premijer ligu BiH. Golove za Banjalučane postigli su Petar Kunić u prvom i Miloš Đorđević u drugom poluvremenu.

Nešto bolje u utakmicu su ušli Prijadorčani, a u prvom ozbiljnijem napadu domaćina Borac je poveo. S desne strane centrirao je mladi Predrag Zekanović, lopta je uz pomoć vjetra prevarila gostujućeg golmana Dejana Inđića, došla do Siniše Radoje koji ju je vratio u peterac pred gol „rudara“, a Petru Kuniću nije bilo teško da s nekoliko metara zatres emrežu.

U 37. minutu rijetka prilika za goste, Milan Šakić je pokušao iskosa sa desne strane, ali se lopta otkotrljala u gol-aut. Bilo je to sve u prvih 45 minuta. U 50. minutu 2:0 za Borac: poslije jedne dubinske lopte Miloš Đorđević je promješao odbranu Prijedorčana, izvarao i golmana Inđića te u prvi ugao po zemlji poslao loptu za veliko slavlje igrača i klupe Banjalučana.

„Rudari“ su uzvratili u 59. minutu kada je po desnoj strani prošao Stefan Gavranović, centrirao, a lopta uz asistenciju vjetra okrznula gornji dio prečke. Borac je ponovo pokušao u 62. minutu, nakon kornera Radoje Bojan Puzigaća glavom sa pet metara prebacuje prečku. U 78. minutu pokušao je i rezervista Gedeon Guzina, ali je bio neprecizan udarcem glavom.

Fer i korektnu igru na terenu pokvarilo je isključenje kapitena Borca Borisa Raspudića u 86. minutu kada je osvetnički postupio prema Novici Petroviću, brutalno ga faulirao pa mu je sudija Velimir Drinić pokazao direktni crveni karton.

prijedor24h