Fudbalski savez Republike Srpske u Gradskoj i Područnoj organizaciji iz Prijedora je uvek imao iskrenog sagovornika, a to je potvrđeno na sastanaku prvog čoveka FSRS Mile Kovačevića i gradonačelnika grada na Sani Milenka Đakovića.

-Dobili smo još jedno ohrabrenje i podršku od Saveza koji je jako važan segment u našoj priči zasnovanoj na izvornosti i očuvanju postojanosti Republike Srpske. Čelni ljudi u Prijedoru izrazili su želju da projektima značajnim ne samo važnim za postojeću lokalnu zajednicu već su spremni da daju više od onoga što je minimum, a slične razgovore smo imali u Prnjavoru, Bileći, Istočnom Sarajevu… Fudbalski savez Republike Srpske je iskren partner u svim ti m nastojanjima da napravi bolju budućnost za igru koja je osvojila svet – istakao je predsednik FS Republike Srpske Mile Kovačević.

Njegov domaćin gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izrazio je, u prvom redu, zahvalnost prvom čoveku fudbalske kuće srpskog etiteta u dejtonskoj zemlji na pronalasku vremena za iskrenu priču i dogovor.

-Pre svega Rudara Prijedor je jedan od nosila fudbalskog sporta i razvoja igre u ovom delu ne samo Republike Srpske već i regije, države i ovog dela Evrope. Izvorni Fudbalski savez nam je ponudio partnerstvo i mi smo na osnovu iznesenih činjenica prihvatili određene obaveze jer smatramo da naš Grad i ovo podneblje zaslužuju jedan ovakav projekat. Grad Prijedor u svim akcijama i prijektima stoji na strani Fudbalskog saveza Republike Srpske – rekao je Đaković.

U Fudbalskom klubu Rudar Prijedor podržali su razgovor prvog čoveka fudbala u Republici Srpskoj i gradonačelnika Prijedora.

-Fudbalski klub Rudar Prijedor je jedan od elemenata koji i danas kažu mi smo izvornost Republike Srpske i to niko ne može da pobije. Biće nam izuzetno drago i radovaćemo se činjenici da projekat Fudbalskog saveza Republike Srpske dođe na periferiju naše Republike Sršske kao svojevrsni čuvar. Mi zagovaramo da sportski centar Saveza našeg entiteta dođe u Prijedor – rekao je direktor FK Rudar Prijedor Vukašin Đaković.

Pre Prijedora FS Republike Srpske, njegovi čelnici, razgovarali su sa Darkom Tomašem, načelnikom Opštine Prnjavor.

Projekat Fudbalskog saveza Republike Srpske iz donatorskih sredtsva UEFA i FIFA vredan je pola miliona dolara – američkih.

Sportski žurnal/prijedor24h