Rukometni veterani iz Prijedora i banjalučkog Borca sinoć su odigrali humanitarnu utakmicu, a sva sredstva od prodaje karata, biće uplaćena za liječenje Sofije Mićević.

Veterani Borca okupili su se nakon dužeg vremena. U prvoj utakmici odmjerili su snage sa domaćinima iz Prijedora. Na kraju, gosti su odnijeli pobjedu sa jednim golom razlike. Međutim, rezultat je bio u drugom planu.

“Večeras smo prvo ovdje iz humanih razloga da sakupimo što više novca za malu Sofiju, ali eto viđamo se poslije dugo vremena i da se družimo malo, pa da pojačamo veze između dva rukometna kluba”, rekao je Vladimir Branković iz veterana RK “Borac” Banja Luka.

“Da se malo uporedimo za početak sa najboljom ekipom u BiH. Pa ćemo vidjeti da li imamo vremena da popravljamo to do turnira u Prijdoru u septembru mjesecu”, istakao je trener RK “Borac” Banjaluka Rade Unčanin.

Prijedorčani su poznati po rezultatima na terenu, ali i dobrim djelima. Ovo je samo jedna od brojnih humanitarnih akcija.

“Meni je drago što smo prodali veliki broj kaarata, gdje su nas prepoznali prijatelji sporta onda i naši građani i podržali ovu našu akciju, jer vjeruju u nas i znaju da mi to radimo iskreno i srcem”, izjavio je predsjednik RK “Veterani Prijedor” Aleksandar Drljača.

Na utakmici je prikupljeno više od dvije hiljade maraka, a novac će biti doniran za liječenje male Sofije.

RTRS