Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zdravko Krsmanović izjavio je da je sadašnji predsjednik Predsjedništva BiH Mladen Ivanić najbolje rješenje za predsjednika Republike Srpske.

Krsmanović je to izjavio u emisiji “Tačka na 7” televizije “N1”.

“Lično mislim da je u ovom momentu najkvalitetnije rješenje za predsjednika Republike Srpske je sadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Bio je ministar spoljnih poslova, bio je predsjednik Vlade Republike Srpske. Nijedna afera se ne veže za njega. Autoritet je i ima dobre veze sa Beogradom. Ima dobre veze sa SPC. Ima odlične veze sa Rusijom, Berlinom i Londonom. Mislim da bi on bio optimalno rješenje i to hoću javno da kažem”, rekao je Krsmanović.

On je dodao da SDS ima kvalitetan kadar.

“Mislim da u SDS-u ima kvalitetnih ljudi za člana Predsjedništva BiH. Mislim da je Ivanić prošli put bio kandidat za predsjednika Republike, da bi pobjedio”, istakao je Krsmanović.

Krsmanović je takđe rekao kako ne treba predstavljati situaciju u BiH kao lošom, a istovremeno u RS idealnom.

“Po meni, predjednik RS je vođa kriminalne grupe u RS, šef mafijaškog režima, diktator itd. Sve afere se vežu za njega, propadaju banke u RS, a niko nije kriv. Diže kredit kod Pavlović banke za vilu na Dedinju, a nema zakonsko pokriće. Pa se onda hapsi direktor banke i baca u prašinu, a predsjednik RS neće ni da dođe da bude saslušan. Ima stvari koje se moraju govoriti, ako nešto ne valja u Sarajevu to treba reći, ali isto tako i na nivou RS i tu se možemo dogovoriti”, rekao je Krsmanović.

N1