U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ u utorak će prije podne biti sunčano, tokom dana doći će do naoblačenja sa kišom i pljuskovima prvo na sjeveru, a krajem dana padavine će se proširiti na istok, gdje je moguća i pojava lokalnih nepogoda, uz jak vjetar i grad.

U jutarnjim časovima duvaće slab vjetar, južnog smjera, a od sredine dana promijeniće smjer na sjever, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od dva do sedam stepeni, na jugu do 10, a najviša dnevna od 15 do 20, na jugu do 23 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je u Republici Srpskoj i FBiH bilo pretežno sunčano.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica tri stepena, Čemerno i Han Pijesak 15, Kalinovik i Ivan-sedlo 16, Gacko i Sokolac 17, Neum, Sarajevo i Srebrenica 19, Bileća, Rudo, Gradačac, Livno, Trebinje i Tuzla 20, Mrkonjić Grad, Višegrad, Bijeljina, Bugojno i Doboj 21, Foča, Šipovo, Srbac, Drvar i Јajce 22, Mrakovica, Ribnik, Banjaluka, Prijedor, Stolac, Zenica i Čapljina 23, te Bihać, Mostar i Sanski Most 24 stepena Celzijusova.

Izvor: SRNA/RTRS