Dokument o izglasavanju nepovjerenja Vladi samo što nije gotov i poslaćemo ga u Skupštinu za nekoliko dana, poručuju iz Partije demokratskog progresa. Imaju, kažu, podršku kompletnog Saveza za promjene, a svi oni koji hoće da im se pridruže u toj namjeri su dobrodošli.

Pa i DNS, kaže Branislav Borenović. Tako je praktično podržao jučerašnju priču SDS-ovog Mirka Šarovića da opozicija i DNS treba da budu partneri.

“Mi nemamo problem da sarađujemo ni sa DNS-om, ni sa drugim političkim strankama, pa čak možda jednog dana i sa političkim strankama koje su spremne da se reformišu, detajkunizuju i da jednostavno promijene lidere koji su nas doveli u ovako loše stanje”, rekao je lider PDP-a.

Na Šarovićev mamac DNS-u, Dragan Čavić, Milanko Mihajilica i Adam Šukalo za sada ne reaguju. Zato Srpska demokratska stranka stoji iza svog potpredsjednika. Bar tako izgleda na njihovom sajtu gdje je čitav dan upravo Šarovićev jučerašnji intervju glavna vijest. U SDS-u zvanično ipak nemaju pojašnjenje i komentar. Ni juče, ni danas nema ga ni Marko Pavić. Za ATV nije želio da komentariše to što opozicija DNS-u nudi ruku pomirenja.

“Gospodin Šarović juče reče da bi rado u koaliciju sa DNS-om.
– Nemam komentar.
– Nikakvog? Da li biste prihvatili koaliciju?
– Tu-tu-tu…”, tekao je razgovor sa predsjednikom DNS-a Markom Pavićem.

Zato su se oglasili Pavićevi partneri u koaliciji, a u posljednje vrijeme ljuti protivnici po pitanju prodaje akcija rudnika željezne rude “Ljubije”. Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović kratko i jasno je prokomentarisala Šarovićevu ponudu.

“ATV: Pozdrav. Trebala bi nam reakcija na jučerašnju izjavu Mirka Šarovića da nije isključena koalicija Saveza za promjene sa DNS-om. Kako to komentarišete?”

“Kao glupost. Pozdrav”, rekla je potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović.

Slično misli i bivši SDS-ovac, sada lider Ujedinjene Srpske. Nenadu Stevandiću sve liči na unutarstranački sukob u najvećoj opozicionoj partiji.

“To komentarišem kao da je Šarović opalio politički šamar Govedarici, pošto se u toj partiji više ne zna ko je predsjednik, ko šta nudi. Pošto je riječ o zauzimanju pozicija za naredne izbore u SDS-u. To je samo dokaz daljeg raspada SDS-a, a ne nikakvih namjera ko će sa kim sarađivati”, rekao je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

I na ove prozivke u SDS-u su bez reakcije. Mirko Šarović juče je rekao da u budućnosti, a ne dalekoj, vidi realno partnerstvo opozicije i DNS-a. Takav scenario mu se, kako tvrdi, čini prirodnim i moćnim i već sutra bi sa Markom Pavićem otvorio razgovore o sudbini rudnika “Ljubije”.

ATV