Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku svim građanima Republike Srpske povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dana Evrope.

“Deveti maj je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji čovječanstva i dan kada se obilježava pobjeda slobodarskog svijeta nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i kada odajemo počast žrtvama antifašističke borbe, čiji su životi ugrađeni u stvaranje boljeg i pravednijeg svijeta.

Srpski narod, po tradiciji slobodarski narod, je i za druge na prostorima bivše Јugslavije, kroz istoriju, donosio slobodu, te dao veliki doprinos u antifašističkoj borbičije su tekovine mir, sloboda i tolerancija duboko utkane u naše društvo.

Republika Srpskanastaviće i dalje da gaji slobodarske i savremene civilizacijske vrijednosti, a protiv prekrajanja istorije od strane onih koji su u Drugom svjetskom ratu bili na strani agresora.

Ostajemo opredjeljeni za dalji ekonomski i društveni napredak u cilju pristupanja zajednici evropskih naroda, gdje je po tradiciji, položaju, kulturnom nasljeđu i vrijednostima koje baštini Republika Srpska uvijek i pripadala“, navedeno je u čestitki predsjednika Dodika.