Simuna Žakula, poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, otkriva razloge zbog kojih je napustila Klub poslanika SDS-SRS u NSRS.

Kaže da su problemi na relaciji Gradskog odbora SDS-a u Doboju, nje i njene porodice, kulminirali, kao i da drugog izlaza nije bilo.

Dosadašnji član SDS iz Doboja svoje djelovanje u parlamentu nastaviće kao nezavisni poslanik, čime se je nastavljeno osipanje u najjačoj opozicionoj partiji u Srpskoj.

Duže od godinu i po GO SDS –a u Doboju i poslanica ove stranke u Narodnoj Skupštini Simuna Žakula nisu na istim talasnim dužinama. Šuškalo se o tome I ranije, ali da napušta SDS I Klub odbornika Žakula je odlučila nakon što joj je stranka, kako kaže, okrenula leđa.

“Vrhunac tog animoziteta su zadnji unutarstranački izbori kada nisam predložena, a tako ni izabrana ni u jedno stranačko tijelo i zapravo isključena sam na taj način iz daljeg rada organa stranke. Ovdje sam birana za odbornika u 3 uzastopna mandata, ovdje sam birana i za poslanika, ali ovdje su mi okrenuli leđa”, kaže Žakula.

Razlazu sa SDS-om kumovali su i loši odnosi gradske uprave Iigradonačelnika Obrena Petrovića prema KP Progres, na čijem čelu je suprug Simune Žakule. Grad je posljednjim odlukama Progresu oduzeo većinu djelatnosti, čime je ugrozio opstanak preduzeća i brojna radna mjesta.

“Јa pretpostavljam da je to u paketu pošto se to poklapa da ima veze jedno s drugim, ali bolju ćete informaciju možda dobiti od njih”, dodala je ona.

Iz SDS-a se ne oglašavaju. Gradski odbor u Doboju ranije je napustila Snežana Đuranović, dugogodišnja direktorka Gradske apoteke ,koju je sa te funkcije smijenio aktuelni gradonačelnik i predsjednik dobojskog SDS-a Obren Petrović . Među prvima javno se usprotivila zastrašivanju i manipulacijama, nazvavši ih metodama Obrena Petrovića. Simuna Žakula je druga žena koja je odbila poslušnost dobojskom šefu , ali istovremeno peti poslanik SDS-a u ovom saziviu NS RS koji je napustio tu stranku.

RTRS