Najpoznatiji željezničar u Republici Srpskoj Čedomir Knežević nalazi se u pritvoru u prostorijama Policijske Uprave Prijedor.

Kako piše portal “Srpskacafe.com”, Knežević, koji je inače u fokus javnosti dospio nakon banjalučkog protesta i martovskog štrajka glađu željezničara, u pritvoru se nalazi zbog “koškanja sa jednim od radnika Željeznica.

Pomenuti portal se poziva na izjave Kneževićevih kolega koji su rekli da je “najpoznatijeg željezničara” taj radnik provocirao.

“Pukao mu je film i pohvatali su se za vratove nakon čega je ovaj drugi pozvao policiju. Najgore je što se odupirao policiji i u afektu svašta izgovorio. Ne opravdavamo Čedu zbog toga što je uradio. Trebao je da se iskontroliše, ali isti kolega ga je danima provocirao i sprdao se sa njim na konto protesta u martu i dolaska Milorada Dodika. Čini se da je sve smišljeno da Knežević dobije otkaz i da ga se riješe. Mnogi iz uprave bi odahnuli kada bi se to desilo”, rekli su neimenovani sagovornici banjalučkog portala.

Oni otkrivaju da je radnik Kolske provocirao Kneževića sakrivajući mu telefon, uzimajući mu hranu i slično.

“Znamo samo da Čedo ne bi nikad udario drugog čovjeka bez razloga. Išli smo da ga posjetimo, ali nam ne daju ući. Čedi je oduzet telefon, a mogao bi da dobije i veliku novčanu kaznu iako nema prebijene pare”, dodaju Kneževićeve kolege.

Podsjećamo, Čedomir Knežević je u martu prvi počeo štrajk glađu, nakon čega su mu se pridružili i ostali radnici Željeznica.

Srpskacafe.com