Prijedorski odbor SDS-a ocijenio je da bi članovi DNS-a trebalo da izađu iz Vlade Srpske ako Rudnici željezne rude /RŽR/ “Ljubija” budu prodati kompaniji “Izraeli investment grupa” i navodi da nije zadovoljan načinom na koji DNS brani interese građana Prijedora.

“Oni bi trebalo mnogo više i transparentnije da to rade jer rečenica u kojoj kažu da će glasati protiv, a da će sutra ostati u Vladi je dvostruki politički aršin”, rekao je predsjednik prijedorskog SDS-a Milan Tubin na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naveo da se odbacivanjem odluke Vlade Republike Srpske o prodaji RŽR “Ljubija” “Izraeli investment grupi” brane, ne milioni, nego milijarde, odnosno budućnost grada Prijedora.

“Ako to nije vrijedno izlaska iz Vlade, u slučaju prodaje, onda ne znam šta je vrijedno”, dodao je Tubin.

Prema njegovim riječima, SDS i svi njegovi poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sutra neće podržati odluku Vlade o prodaji RŽR-a.

“Ako bude preletača, to će se sutra vidjeti. Očekujemo da ih neće biti”, rekao je Tubin.

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće sutra redovnu sjednicu na čijem dnevnom redu je i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na odluku Vlade Srpske o prodaji državnih akcija u RŽR “Ljubija” metodom neposrednog izbora kupca.

Izvor:SRNA/RTRS