Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da očekuje pomoć s republičkog nivoa za nastavak izgradnje nove sportske dvorane u prijedorskom naselju Urije.
“I dalje vjerujem u obećanje predsjednika Republike Srpske da će biti izdvojena dva miliona KM za pomoć u izgradnji, kako bismo je što prije završili i tako oslobodili sredstva za sport u budžetu grada”, rekao je Đaković u obraćanju odbornicima Skupštine grada Prijedora.

On je najavio da će više sredstava iz gradske kase moći da se usmjeri direktno u sport kada ovaj objekat bude završen.

“Samo nemojte da imate iluzija da mi imamo sportove koji mogu nešto veliko da urade na evropskom ili svjetskom nivou. Imali smo izlaske pojedinih klubova na evropska takmičenja. Domet je jedna utakmica kod kuće i jedna u gostima i završi se, a uložena su znatna sredstva”, dodao je Đaković.

On je naglasio da će nova dvorana omogućiti uslove svim dvoranskim sportovima, ali će Prijedor ponovo dobiti kuglanu bez koje je ostao prije više od deset godina.

“Sredstvima koja možemo da izdvojiti, a ona nisu velika, postižemo bolje uspjehe nego neki koji imaju ogromna sredstva, a vrlo često i ogromna dugovanja. Tamo gdje ima mnogo para ne znači da je kvalitet u razmjeri sa uloženim novcem”, istakao je Đaković.

Prema njegovim riječima, u Prijedoru ima dovoljno i klupskih i školskih sportova, a na roditeljima je da usmjeravaju djecu u željene sportove.

Odbornici Skupštine grada Prijedora prihvatili su danas informaciju o radu i utrošku sredstava sportskih klubova u prošloj godini, u kojoj se navodi da je od 1.776.500 KM sredstava za aktivnosti u fizičkoj kulturi, milion maraka utrošeno za nastavak izgradnje nove sportske dvorane na Urijama.

Ta stavka za ovu godinu iznosi 589.000 KM, bez stavke za novu dvoranu.