ПРИЈЕДОР, 18. МАЈА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и градоначелник Приједора Марко Павић у обиласку поплављених подручја.

Predsjednik Republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Milorad Dodik, izjavio je da saradnja vladajuće koalicije nije upitna, te da je interesantna naivnost opozicije i njihovo tumačenje da će se DNS, zbog jednog pitanja “priviti” njima.

“Sastanak vladajuće koalicije nije nikakva tabu tema i moje odsustvo zbog odlaska u Rusiju direktno je uticalo na to da sastanak nije održan ovih dana. Naravno da ćemo ovih dana sjesti i porazgovarati”, rekao je Dodik i dodao da nema toliko problema o tom pitanju koliko je to, zapravo, nametnuto u javnosti.

Dodik je za Radio-televiziju Republike Srpske ocijenio da dobra saradnja, u svakom slučaju, postoji, a riječ je o manjem nerazumijevanju koje postoji i u svakoj porodici, pa tako i u političkom procesu.

On je ponovio da saradnja koalicije nije upitna, što se pokazalo i na glasanju u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Vidljivo je da je Vlada stabilna i da opozicija nema dovoljan broj poslaničkih glasova da bi je mogla ugroziti”, rekao je predsjednik Srpske.

Na najave opozicije da će, nakon nepostojanja većine za usvajanje dnevnog reda posebne sjednice NSRS na kojoj bi se raspravljalo o nepovjerenju Vladi Srpske, kao sljedeći korak uputiti interpelaciju, Dodik kaže da “oni samo pokušavaju da održe tu temu”.

“To je legitiman politički cilj, ali je na nivou nezrelih politika. Veoma je jasno da opozicija nema snagu, a logično je da će koristiti neke formalnosti. Najavljivali su i izlazak na ulicu, pa se to nije dogodilo”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je dodao da je očigledno da nema ništa ni od toga, ni podrške politikama koje provodi Savez za promjene, koji je pokazao svoju politiku izdaje na nivou BiH, a sada bi htjeli ljudima u Republici Srpskoj da podmetnu kukavičije jaje.

Srna/ATV