Istražioci pokušavaju da utvrde ko je i zbog čega pokušao da ubije tridesetosmogodišnju E.T., koja je s ranom na vratu, nanesenom najvjerovatnije skalpelom, pronađena juče u mjestu Bosanska Poljana, kod Tuzle.

Slučaj je, kako saznajemo, trenutno zaveden kao pokušaj ubistva, a u istragu je, uz policiju, uključeno i Kantonalno tužilaštvo TK. Zasad nije poznato da li je neko priveden ili saslušan.

Žena iz Kiseljaka, a čije ime nije saopšteno, pronađena je juče na šumskom putu između Husina i Šićkog Broda, a tokom uviđaja je, prema nezvaničnim saznanjima, utvrđeno da ima reznu ranu na vratu, dužine oko 15 centimetara.

Tridesetosmogodišnjakinja je smještena u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla, odakle su potvrdili da nije životno ugrožena, odnosno da je njeno stanje, nakon operacije, stabilizovano.

“Povrede vrata su sanirane i ta žena je smještena u Jedinici intenzivne njege. Biće urađene pretrage s ciljem utvrđivanja da li je, eventualno, zadobila povrede unutrašnjih organa”, kazali su iz UKC Tuzla.

Iz Kantonalnog tužilaštva TK rekli su da još nije sa sigurnošću utvrđen identitet žene, pošto je ona na intenzivnoj njezi.

“Trenutno se s njom ne može obaviti razgovor, pa je tako teško i utvrditi okolnosti o ovom pokušaju ubistva. Stoga bi više detalja trebalo da bude poznato narednih dana, kako bude odmicala istraga”, rekli su iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Inače, ovaj slučaj je dežurnoj službi MUP-a Tuzlanskog kantona dojavljen u subotu u 12.30.

Ubrzo se na mjestu događaja našlo nekoliko policijskih patrola, koje su područje gdje je žena nađena opasali trakama, a zatim počeli s izuzimanjem tragova.

Da li je napadnuta na mjestu gdje je i pronađena, ili je sa zadobijenim povredama dovezena sa strane i tu ostavljena, biće utvrđeno istragom.

Prema pisanju jednog sarajevskog portala, pronađena je na dionici puta gdje se već nekoliko godina mogu sresti ženske osobe raznih zanimanja, a koje dolaze iz raznih krajeva BiH.

Foto Tuzlanski.ba