Politički direktori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira u BiH /PIK/ počeli su u popodnevnim časovima u Sarajevu dvodnevnu sjednicu na kojoj će razgovarati o sveukupnoj političkoj situaciji u BiH sa naglaskom na trenutno stanje u pogledu slobode medija.

Sastanku, kojem predsjedava visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, prisustvuju ambasadori Rusije u BiH Petar Ivancov, SAD Morin Kormak, Velike Britanije Edvard Ferguson, Italije Nikola Minas, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojt Brajan Јi, šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i šef Misije OEBS u BiH Džonatan Mur.

Sutra, drugog dana zasjedanja, članovi Upravnog odbora PIK-a sastaće se sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH sa kojima će razgovarati o predstojećim prioritetima za BiH. Nakon dvodnevne sjednice Upravnog odbora PIK-a zaključke i kominike će na konferenciji za novinare predstaviti visoki predstavnik za BiH Valentin Incko i njegov prvi zamjenik Brus Berton.

Izvor: SRNA/RTRS