Na prvi pogled se čini da je bolje da je muškarac nesiguran nego preterano samouveren, ali kada shvatite šta sve radi nesiguran muškarac, brzo ćete poželeti da prekinete vezu sa njim.

Ovo su neke od navika svojstvene nesigurnim muškarcima

Uvek preispituje vaše motive

Kada mu izjavite ljubav ili ne veruje, ili će tražiti da mu objasnite zašto. Nesiguran muškarac želi potvrdu čak i nakon što ju je upravo dobio, što vremenom postaje jako naporno.
 
Ljubomoran je na sve ljude u vašem životu

Bilo da su to prijateljice sa kojima se ponekad želite videti, porodica ili kolege s posla, nesiguran muškarac će u svakoj osobi sa kojom provodite vreme videti potencijalnu pretnju.

Posesivan je

Uz ljubomoru i nesigurnost gotovo uvek dolazi posesivnost. Koliko god mu objašnjavali da nema potrebe za tim, nesigurnom muškarcu jednostavno ne možete pomoći.

Agresivan je i nepredvidljiv

Kad misli da vas gubi ili da ima razloga za ljubomoru, nesiguran muškarac gubi kontrolu i radi stvari zbog kojih će sigurno zažaliti kasnije. Čitanje poruka na vašem mobilnom telefonu i optužbe koje nemaju veze sa stvarnosti samo su početak.

Vodi beleške

Koliko ste izašli sa prijateljima, koliko ste ih imali pre njega, koliko često ste mu rekli da ga volite… nesigurni muškarci konstantno traže dokaz da je njihova nesigurnost opravdana.

Dnevno