Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić rekao je danas da su istorija i budućnost Srpske mnogo važniji i dugovječniji od fotelja srpskih ministara u Savjetu ministara BiH koji su glasali za Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH i čija snishodljivost neće biti oproštena.

Dukić je istakao da su glasajući za Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH srpski ministri u Savjetu ministara BiH stali na stranu onih koji su samo u Sarajevu imali više od 120 logora za Srbe za koje još niko nije odgovarao, saopšteno je iz Saveza logoraša Republike Srpske.

– Umjesto da insistiraju na procesuiranju krivaca za stradanje Srba u Sarajevu i širom dejtonske BiH, srpski ministri u Savjetu ministara BiH bi da zabrane, na snažnim istorijskim činjenicima zasnovane, naše stavove o karakteru rata – rekao je Dukić.

On je naglasio da bi danas Srbima bilo zabranjeno pominjanje istorijske laži o Srebrenici, sutra bi im bili nametnuti bošnjački amblemi, a nakon toga ne bi smjeli spomenuti da su Srbi ni Republiku Srpsku za koju je život dalo više od 27.000 najboljih sinova.

– Pokušajem da izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH ospori pravo Srbima da odbranu svojih ognjišta u otadžbinskom ratu smatraju najvećim istorijskim uspjehom, Savjet ministara BiH uobražava da postane najveći pravni i istorijski autoritet u ovoj nesrećnoj i duboko podijeljenoj zemlji – kaže Dukić.

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH kojim je predviđeno kažnjavanje negiranja genocida ili zločina protiv čovječnosti zatvorom od pet do 10 godina.

Izvor: SRNA/RTRS