Zapažene partije darovitog golmana Rudar Prijedora, Luke Kačavende, koji se svrtava u red najboljih mladih čuvara mreže ne samo u Republici Srpskoj i Bosne i Hercegovine, već i regionu, nisu ostale nezapažene.

Posle osvojene titule šampiona BiH sa kadetskom ekipom „rudara”, stasiti momčić koji će 1. novembra napuniti tek 16 godina gotovo idealne građe (visok 190 centimetara, težak 84 kilograma) napušta grad na Sani i nastaviće karijeru u Novom Sadu, u redovima „’superligaša” Srbije Vojvodine.

Postigao sam dogovor sa Duškom Grujićem, direktorom Omladinske škole Ilija Pantelić Vojvodine i uz otklanjanje malih formalnosti, 99 odsto, 10. jula selim se  u „Srpsku Atinu”. Veliko mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da napredujem u jednom tako renomiranom klubu kako sadašnje države Srbije, bivše Jugoslavije, ali i evropskog rejtinga. Nakon završene osnovne škole, upisaću saobraćajni smer srednjoškolskog obrazovanja i potrudiću se da opravdam poverenje u Voši koja je kroz istoriju imala mnogo odličnih golmana o kojima sam slušao. Sebi sam dao zadatak da uspem i svoje ime upišem među njima, mada sam svestan da će za to trebati još dosta truda – priča Kačavenda.

Sportski žurnal