Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković obišao je danas mještane mjesne zajednice Ljeskare – Kalajevo koji su  počeli  akciju uređenja prostora oko  prilaznih puteva u selu.On je pozdravljajući ovu akciju istakao da je proljetos, u sklopu akcije proljetnog uređenja grada, praktično  upućen poziv svim građanima Prijedora da se uključe u ovu akciju uređenja svog životnog prostora.

„ Prvi su se ovoj akciji odazvali mještani Jelićke, a evo sada vidimo da se akcija nastavlja i na području ove mjesne zajednice“ izjavio je Đaković.
On je  dodao da  je ovo još  jedan izuzetno lijep primjer sloge mještana radi uređenja vlastitog životnog prostora.
„Mi smo spremni da i materijalno pomognemo sve te aktivnosti  gdje se mještani dogovore i naprave akcije uređenja  svojih sela da bismo za godinu i dvije dana potpuno uredili sve putne  pravce kojima prolaze vozila i autobusi“ rekao je Đaković.
Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ljeskare-Kalajevo  Nedeljko Sredić  istakao  je  da je riječ o akciji kompletnog uređenja mjesne zajednice.
„ To znači da puteve pripremamo za nasipanje, ali  i da mogu i vatrogasne jedinice da intervenišu i da priđu objektima u slučaju potrebe“ , izjavio je Sredić.
On je dodao da na ovom području ima 30 domaćinstava i da će se akcija voditi u tri pravca  u  dužini 34 kilometra.Sredić je naglasio i dobru saradnju sa gradskim strukturama i da će nastaviti ove aktivnosti uređenja putne infrstrukture pa sve do prostora oko doma.
prijedorgrad.org