Dvanaesti po redu „Blanik kup Prijedor“ održaće se 26. avgusta sa početkom od 10 časova na aerodromu „Urije“, saopšteno je iz Aero-kluba Prijedor.

Dolazak takmičara predviđen je do 10 časova nakon čega će se po planu Glavnog sudije održati izvlačenje takmičarskih brojeva i popunjavanje prijava za takmičenje uz pregled dokumentacije, kažu iz Aero-kluba i dodaju:

– Kup će se održati u tri konkurencije – Prvenstvo Republike Srpske, na kojem učestvuju svi takmičari koji su članovi VS RS, zatim Prvenstvo BIH, na kojem učestvuju samo klubovi članovi VS BIH i otvoreno prvenstvo na kojem učestvuju aeroklubovi po pozivu. Završetak kupa predviđen je za 18 časova, a proglašenje pobednika za 19. 

Kako navode, u sklopu Blanik kupa će se od 18 do 19 časova održati i takmičenje u preciznom sletanju modela jedrilica, gde će biti proglašeni pobednici u Otvorenoj pojedinačnoj konkurenciji. Takođe, 25. avgusta biće održan trenažni dan, gde će svi zainteresovani moći da naprave trenažne letove na jedrilici Blanik L 13.

tangosix.rs