Pasat Mladena Lučića, DNS-ovog odbornika u Skupštini opštine Istočna Ilidža izgorio je pretprošle noći. Auto koji je registrovan na njegovu firmu zapaljen je ispred stana u kojem Lučić živi sa suprugom.

Prvi plamen primijetio je komšija koji je odmah obavijestio vlasnika pasata.

“Probudio me je komšija koji je rekao da mi je vozilo u plamenu, sišao sam ispred zgrade u kojoj živim, video sam da vozilo gori, obavijestio sam policiju koja je odmah došla zajedno sa vatrogascima. Policija je izvršila uviđaj na licu mjesta i konstatovali su da je auto zapaljeno”, rekao je odbornik DNS-a Istočna Ilidža Mladen Lučić.

Brzom intervencijom vatrogasaca i policije spriječena je katasrofa, pošto je auto bilo parkirano uz poslovne i stambene objekte. Policija je po nalogu okružnog tužioca napravila uviđaj, prikupila dokaze na licu mjesta i poslala ih na vještačenje.

“Na vozilu je usljed požara došlo do oštećenja i na prednjem dijelu vozila i u unutrašnjosti, tako da je u toku rasvjetljavanje ovog krivičnog djela oštećenja i oduzimanja tuđe stvari”, rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Od prednjeg dijela auta ostalo je samo zgarište. Lučić paljenje za sada ne povezuje sa poslovanjem firme, ali ni sa političkim angažmanom, jer tvrdi da i jedno i drugo obavlja časno.

“Čitav svoj život živim na opštini Istočna Ilidža nisam ni sa kim u sukobu, živim normalno”, rekao je odbornik DNS-a u SO Istočna Ilidža Mladen Lučić.

Lučić vjeruje u rad policije i to mu kaže ulijeva nadu da će počinioci uskoro biti otkriveni. U Ulici akademika Petra Mandića i nakon dva dana vidljivi su tragovi paljenja. Ono što je zanimljivo da nijedna politička stranka u Istočnom Sarajevu nije zvanično osudila paljenje vozila sugrađanina i odbornika u Skupštini Istočne Ilidže.

ATV