U Beogradu je počeo sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željke Cvijanović sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Vlade Srbije Anom Brnabić. Predsjednik Milorad Dodik ocijenio je uoči sastanka da je ovo period najboljih odnosa Srpske i Srbije i da su potvrda toga projekti koji su zajednički realizovani, ali i oni koji će u narednom periodu biti sprovedeni.

O sastanku koji će zajedno sa premijerkom Željkom Cvijanović imati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, Dodik je za SRNU rekao da se tokom pripreme sastanka radilo na identifikaciji novih projekata koji bi bili zajednički realizovani.

U toku su pripreme zajedničke sjednice vlada Srpske i Srbije, podsjetivši da je Srbija tokom poplava 2014. godine pomogla u izgradnji škole u blizini Šamca i rekonstrukciji škole i Doma zdravlja u Doboju. Tu je i izgradnja mosta u Bratuncu, kao i Osnovne škole “Srbija” u Palama.

Prema riječima predsjednika Srpske, ostalo je završavanje posla koji se odnosi na Deklaraciju o zaštiti i očuvanju srpskog naroda, s ciljem zajedničkog fonda za podršku srpskoj zajednici u regionu, ali i šire.

RTRS