Burna rasprava na sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo. Najviše prašine podigao je izvještaj o stanju u medijima na području grada, jer su odbornici opozcije insistirali da im se objasni po kom je osnovu grad Istočno Sarjevo proteklih godina izdvajao ogromna novčana sredstva za BN televiziju.

Gradska vlast koju su predvodile SDS i PDP u proteklim godinama izdvojila je preko 130.000 maraka za televiziju BN koja nema sjedište na teritoriji Istočnog Sarajeva, kažu u opoziciji.

Ljubiša Ćosić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo ističe da su opštine i grad izdvajale ukupno oko dva ipo miliona maraka.

Iz SDS-a su se tokom rasprave branili da su nezadovoljni uređivačkom politikom javnog servisa i da je to razlog što novac daju privatnoj televiziji. Istovremeno, ističu, nemar bivše gradske vlasti doveo je do stečaja lokalne Radio-televizije Istočno Sarajevo čiji je osnivač grad, a dugovanja su dva i po miliona maraka.

Nebojiša Šešlija iz SNSD-a ističe da je samo dug za frkvnciju dostigao je 20.000 KM, dok je Milan Lučić predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo dodao da su se odbornici složili da se taj dug izmiri kako ne bi izgubili tu frekvenciju.

Prijedlog SNSD-a da se svjetskom prvaku Nemanji Majdovu dodijeli stan nije dobio podršku vlasti predvođene SDS-om.

RTRS