Povodom obilježavanja “Dječije nedjelje ” od 2.-8.10.2017.godine u JU Osnovnoj školi “Branko Ćopić ” Prijedor održane su brojne aktivnosti na temu dječijih prava i dužnosti.

Početak aktivnosti na obilježavanju “Dječije nedjelje” bila je radio -emisija na temu dječijih prava i obaveza ,a kroz pjesmu ,stihove i prigodne tekstove o pravima djeteta ,citiranjem određenih članova iz Konvencije o pravima djeteta .

U nastavku aktivnosti održana je likovna radionica na kojoj su urađeni panoi “Dječija nedjelja ”

Nastavljeno je sa realizacijom humanitarne akcija “Jedan slatkiš -jedno dijete ” za djecu iz Dnevnog centra .

Istog dana održana je kreativna radionica na temu :”Imam pravo ,a i obaveze “.Radovi su izloženi u holu škole .

U srijedu su učenici trećih razreda, njih stotinjak prodefilovali gradom sa transparentima o pravima i obavezama djeteta . Crtanjem na trgu uljepšali su i uveselili naš grad i prolaznike.

U nastavku aktivnosti održana je rekreativna muzička manifestacija “Odmor uz muziku “gdje su učenici za vrijeme školskog odmora proveli uz muziku za djecu koja je puštana preko školskog razglasa.

Odmor uz muziku je ljepši i zabavniji ,malo pop muzike za mlade .Također tim za informisanje je pripremio sve informativne materijale navedenih aktivnosti za pano Savjeta učenika .

Sve aktivnosti su realizovane na inicijativu Savjeta učenika .Pored ovih učenika u realizaciji navedenih aktivnosti učestvovao je veliki broj učenika koji nisu članovi ,veliki broj nastavnog osoblja, rukovodstvo škole .Dječija nedjelja protekla je u duhu djeteta ,radosti i rada .

prijedor24h