Povodom Nedjelje djeteta održana je socijalno-edukativna radionica u Područnoj školi “Branko Ćopić” u Gomjenici. Okupila je 100 učenika ove škole i Centra “Sunce”, s ciljem promovisanja inkluzije, prihvatanja različitosti među djecom i razvijanja solidarnosti kod učenika.

“U Nedjelji djeteta trebamo jedni drugima da pomažemo i da promovišemo prave vrijednosti”, rekla je Đurđa Budimir iz OŠ “Branko Ćopić”.

Socijalno-edukativnu radionicu organizovao je Centar za socijalni rad u saradnji sa Osnovnom školom “Branko Ćopić”.

“Nakon ove aktivnosti, predstavnici Centra za socijalni rad sutra će posjetiti djecu koja su preko prijedorskog centra smještena u Dječiji dom “Rada Vranješević” u Banjaluci”, rekao je Milorad Radić, direktor Centra za socijalni rad.

Oslikan je i teren u dvorištu škole u Gomjenici po uzoru na društvenu igru “Čovječe, ne ljuti se”.

“Naša škola organizovala je brojne posjete povodom Nedjelje djeteta. Ovdje smo došli pješke iz centralnog objekta kako bi se družili sa našim drugarima iz Centra “Sunce”, rekla je Sanja Munjiza, direktor OŠ “Branko Ćopić”.

Ovu aktivnost povodom obilježavanja Nedjelje djeteta podržala je Gradska uprava Prijedor.

“Konstantno trebamo stavljati akcenat na prava djeteta i stalno raditi na uslovima kako bi sva djeca imala jednaka prava. Gradska uprava se trudi da radi na tome, počev od predškolskog, preko osnovnog do srednjeg i visokoškolskog obrazovanja”, istakla je Olivera Brdar Mirković, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijlanu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku.

Prigodan program za učenike priredili su dječiji animatori, a svima koji su podržali ovu manifestaciju dodijeljene su zahvalnice.

Izvor: kozarski