Za mališane vrtića “Radost” i “Miki i Mini” organizovane su zabavno-kreativne aktivnosti pod nazivom “Moj crtež, moj svijet”. Djeca su kredom crtala na platou ispred Gradske uprave obilježavajući Nedjelju djeteta i još jednom podsjetila na svoja prava.

Prva sedmica u oktobru je najveselija u prijedorskim vrtićima, u kojima ističu da na dječija prava treba ukazivati ne samo tokom ove nedjelje, već svakog dana u godini.

“Zaista jedna od najveselijih nedjelja u toku godine. Pripremamo se za maskenbal koji željno iščekujemo, to je jedan od sadržaja kojim obilježavamo Nedjelju djeteta”, rekla je Nataša Rodić iz Dječijeg vrtića “Radost”.

“Juče smo organizovali dječiji maskenbal na temu jeseni, a danas smo došli ispred Gradske uprave da se mališani druže i zabavljaju sa animatorima”, dodala je Anđela Bojić iz Predškolske ustanove “Miki i Mini”.

Gradska uprava povodom Nedjelje djeteta organizuje brojne aktivnosti za mališane. “Povodom Nedjelje djeteta uručićemo 10 inhalatora prijedorskoj bolnici, tačnije Odjelu pedijatrije, samo sa jednom željom, da se što manje koriste i da što manje mališana boravi na ovom odjelu”, rekla je Danijela Dodoš, šef kabineta gradonačelnika.

Sutra će u Pozorištu Prijedor biti održan “Karneval zabave”, a u petak tradicionalni dječiji maskenbal.

Izvor: kozarski