Na osnovu dobre saradnje kroz implementaciju  IPA projekta „ Podrška trajnim rješenjima za provođenje Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma“ danas je gradu Prijedoru izvršena isporuka računara i kancelarijske opreme za službu koja se bavi pitanjima koji se odnose sa raseljene osobe i povratnička domaćinstva.

Opremu je ispred „Hilfsverk Austrija“  kao partner UNHCR-a uručila projekt menadžer Azema Avdušinović koja je istakla da je donacija  dio projekta „ Pružanje pomoći za održivost raseljenim osobama i povratnicima i podršku UNHCR-a u upravljanju podacima“.

„ Namjera donatora je da se olakša rad lokalnim partnerima u evidentiranju potreba ugroženih porodica povratnika i raseljenih lica kako bi grad Prijedor mogao što lakše pristupiti donatorima i ukazati na neriješene probleme te obezbijediti sredstva za njihovo rješavanje“ , istakla je Avdušinovićeva.

Ona je dodala da je vrijednost te opreme  5300 KM  i da se  sastoji od 2 računara sa pratećom opremom i programima, printera i projektora , kao i digitalnog fotoaparata.

„ U okviru ovog projekta koji finansira UNHCR biće podržano 16 opština i gradova iz segmenta jačanja lokalnih kapaciteta kroz dodjelu opreme i obuku gradskih i opštinskih službenika za rad na  toj opremi i vođenju baza podataka o broju ugroženih porodica, raseljenih lica i povratnika“, istakla je Avdušinovićeva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je, zahvaljujući na donaciji, istakao uspješnu dosadašnju saradnju na implementaciji ovog projekta i uređenju baza podataka za ove kategorije stanovnika i rješavanje  njihovih problema.

prijedorgrad.org