U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje hladnije i suvo vrijeme, uz najvišu dnevnu temperaturu do 15. stepeni Celzijusovih.

Nakon oblačne i kišovite noći, padavine će u većini predjela prestati do jutra, koje će biti pretežno suvo i vjetrovito.

Na istoku će biti oblačno uz slabu kišu samo ponegdje, a u ostalim predjelima umjereno oblačno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuju se sunčani periodi uz promjenljivu oblačnost, a na sjeverozapadu pretežno sunčano uz malo oblaka tokom dana.

Na jugu i planinama duvaće jak vetar.

Јutarnja temperatura do pet stepeni Celzijusovih, na jugu oko osam, u višim predjelima od minus tri. Najviša dnevna temperatura do 15, u višim predjelima do četiri stepena.

U utorak, 31. oktobra, jutro će biti hladno uz prolaznu oblačnost, na jugu pretežno vedro. Slab mraz će se javiti ponegdje i u nižim predjelima. Tokom dana pretežno sunčano uz malo oblaka i hladno.

Najviša dnevna temperatura do 11, na jugu do 14 stepeni, u višim predjelima od tri stepena.

U srijedu, 1. novembra, jutro će biti hladno i pretežno vedro, a slab mraz će se javiti i u nižim predjelima. Tokom dana pretežno sunčano i svježe, ali uz blagi porast temperature u odnosu na utorak.

Najviša dnevna temperatura do 14, na jugu do 16, u višim predjelima od pet stepeni.

U četvrtak, 2. novembra, jutro hladno, a na sjeveru i istoku oko rijeka i po kotlinama uz čestu pojavu magle. Tokom dana toplije i pretežno sunčano, ali u pojedinim predjelima magla i niski oblaci će se zadržavati i tokom dana uz hladnije vrijeme u tim predjelima.

Najviša dnevna temperatura do 18, u višim predjelima i mjestima sa maglom od šest stepeni.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus jedan, Gacko devet, Nevesinje, Han Pijesak, Ivan Sedlo 10, Rudo 11, Sokolac 12, Bileća i Višegrad 13, Trebinje, Mrakovica, Livno i Mostar 14, Sarajevo i Tuzla 15, Istočno Sarajevo, Mrkonjić Grad, Krupa na Uni, Foča, Šipovo i Bugojno 16, Ribnik, Srebrenica, Zvornik i Grude 17, Srbac, Bijeljina i Gradačac 18, Prijedor, Novi Grad i Neum 19, Banjaluka i Sanski Most 20, Doboj 21 stepen.

Izvor: SRNA/RTRS