Policija je podnijela izvještaj protiv Željka Kuntoša /48/ iz Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i nudio ga na prodaju za 100.000 KM, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, saznaje Srna.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, Kuntoš je sproveden u Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjaluci.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP- a Republike Srpske uhapsili su Kuntoša u Palama, nakon što su pretresli njegov stambeni objekat i pronašli originalnu verziju Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je Srni da će Kuntoša danas ispitati republički javni tužilac.

Tojagićeva je dodala da je Kuntoš uhapšen zbog osnova sumnje da j počinio krivično dijelo trgovina uticajem, te falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

RTRS