Tri osobe povrijeđene su u udesu koji se večeras oko 17: 45 sati dogodio u Kokotima, kada je automobil prilikom preticanja udario u vozilo pratnje lidera DPS-a Mila Đukanovića.

Do nesreće je došlo kada je automobil VW Caddy, nikšićkih registaracija, kojim je upravljao V.V. (66) preticao i udario automobil Mercedes iz pratnje bivšeg premijera koje je dolazilo iz suprotnog pravca.

Povrijeđeni su V.V. i dvojica članova pratnje Đukanovića J.T. i D.Ž. Brzo su prebačeni u Klinički centar Crne Gore, a lider DPS-a nije povrijeđen.

Iz Uprave policije kazali su da je na vozilu iz pratnje pričinjena velika materijalna šteta.

“Očekuje se dolazak državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i vještaka saobraćajne struke na lice mjesta radi obavljanja radnji uviđaja”, dodali su iz UP.

Iz Vatrogasne službe kazali su da su na lice mjesta odmah upućena dva vatrogasna vozila i pet vatrogasaca i da je požar ugašen oko 18:20 sati.

Put Podgorica – Cetinje je na mjestu udesa u potpunoj blokadi.

Đukanović se sa pratnjom večeras zaputio ka Cetinju, gdje treba da bude održana prva konvencija na lokalnim izborima u Prijestonici, zakazanim za 26. novembar.

cdm.me