“Ljubav” između Snježane Martić i Ujedinjene Srpske bi mogla biti kratkog vijeka, saznaje SrpskaCafe.

Iako su iz Ujedinjene Srpske potvrdili za SrpskaCafe da je Martićeva i dalje član ove stranke i informacije da bi ju mogla napustiti nazvali spekulacijama, izvor našeg portala navodi da bi aktuelna savjetnica generalnog direktora Pošta Srpske “sreću” mogla potražiti na drugom mjestu.

– Prelazak gospođe Martić u Ujedinjenu Srpsku izazvao je nedavno ogromnu pažnju javnosti, jer joj je to bila čak šesta partija u koju se učlanila. Međutim, prema posljednjim informacijama izgleda da se tu ipak neće zadržati predugo – ističe za SrpskaCafe odlično obaviješteni izvor.

Martićeva je ranije potvrdila za SrpskaCafe da napušta DNS, u čijem članstvu je bila od 2011. godine, te navela i razloge napuštanja.

– Razlog zašto sam napustila DNS jeste taj što sam bila nezadovoljna svojim statusom i zbog toga što u okviru Ujedinjene Srpske mogu mnogo više da pružim – rekla je Martićeva nedavno za SrpskaCafe.

Izvor SrpskaCafea navodi da je Martićeva ostvarila određene kontakte sa Narodnom strankom Ognjena Tadića. Prije DNS-a i Ujedinjene Srpske, Martićeva je imala partijsku knjižicu SDS-a, SP-a, SRS RS-a i SNSD-a.

– Političku karijeru počela je u SDS-u, u vremenu kada je bila profesor u srednjoj školi u Kotor Varošu. Ova partija je i zaslužna što je 1994. godine prešla u Pošte Srpske. Za vrijeme socijalista, kojima se pridružila, Martićeva dolazi na čelo Službe za transport, a novu partijsku knjižicu, i to Srpske radikalne stranke, preuzima kad na vlast u Poštama dolaze radikali. U tom periodu dobija poziciju savjetnika i šefa kabineta generalnog direktora Pošta – ističe izvor SrpskaCafe-a.

Dolaskom Jasminke Krivokuće za generalnog direktora ovog preduzeća, koja je kadar SNSD-a, i Martićeva postaje kadar ove partije. U tom periodu dolazi na poziciju izvršnog direktora za poštanski saobraćaj, faktički drugog čovjeka Pošta.

– Od 2011. godine, Martićeva kreće sa strategijom za obezbjeđenje pozicije generalnog direktora Pošta, pa se, time motivisana, učlanjuje u DNS, pošto se kadar te partije u to vrijeme nalazio na čelu resornog Ministarstva saobraćaja. Po dolasku u DNS, Martićeva postaje dio tzv. Balabanove ekipe, u uvjerenju da joj ta grupacija može trasirati dalji uspon u karijeri. Martićeva je bila veoma aktivna i unutarstranačkim izborima u DNS-u, te bliska sa bivšim predsjednikom banjalučke Skupština Budimirom Balabanom, koji je nakon napuštanja DNS-a oformio odbornički klub “Sloboda”. Međutim, očigledno je da, poslije izlaska Stojana Vukajlovića, procijenila da joj oni više ne mogu biti od pomoći, pa je novi politički kišobran potražila u “mlađim” političkim strankama – navode izvori SrpskaCafea.

SrpskaCafe