Oko 700 domaćinstava na teritoriji grada Prijedora i dalje je bez struje.

Radnici Elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove na oko 30 trafo stanica u prigradskim naseljima. Zbog kvara na dalekovodu, struje nema ni u Ljubiji i Kozinu.

Napajanje električnom energijom normalizuje se i u opštinama Novi Grad i Krupa na Uni.

Situaciju dodatno otežava kiša, koja utiče na visinu vodostaja rijeka Sane i Une. U opštini Novi Grad od jutros su na snazi redovne mjere odbrane od poplava.

Nekoliko sela na području opštine Srebrenica je bez električne energije, iako su radnici Elektrodistribucije stalno na terenu i otklanjajy brojne kvarove na niskonaponskoj mreži i dalekovodima, koje je izazvalo olujno nevrijeme. Dalekovod prema selu Šubin je oštećen, pa su sela Poznanovići, Šubin, Potkorijen i još nekoliko zaselaka već dva dana bez električne energije.

U opštinskom Štabu Civilne zaštite kažu da je vjetar digao dijelove krovova sa škola u Skelanima i Sućesci, pocijepao, oborio ili odnio mnoge plastenike, te oštetio zaštitne folije na arheološkom nalazištu “Rimski municipijum” u Skelanima.

U većem dijelu opštine Kneževo uspostavljeno je normalno elektrosnabdijevanje, izuzev za kupce sa četiri trafo-područja, struju imaju i centri Kotor Varoša i Čelinca, a bez električne energije su uglavnom seoska područja, i to širi rejon Šipraga u kotorvaroškoj opštini, te pravci prema Ukrini, Branešcima i Štrbama u čelinačkoj opštini, saopšteno je iz preduzeća Elektrokrajina.

Izvor: RTRS/SRNA