Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su osamnaestogodišnjeg Danijela Davidovića i devetnaestogodišnjeg Željana Simića zbog pokušaja ubistva policajca u Derventi, saznaje se nezvanično.

Policija je na osnovu naredbe nadležnog suda pretresla kuće i pomoćne objekte koje ova lica koriste kao podstanari, te pronašla i oduzela 22 grama bijele materije, fantomku, te startni ključ za automobil “folksvagen”.

“Lica se sumnjiče da su u toku noći između 18. i 19. decembra u Derventi, sa parking prostora ispred stambene zgrade, otuđili `pasat`, nakon čega su tim vozilom prouzrokovala saobraćajnu nezgodu ispred graničnog prelaza u Brodu, te se udaljila u pravcu Dervente”, navodi se u saopštenju policije.

Policijska patrola u mjestu Gornje Kolibe pokušala je da zaustavi to vozilo, koje je udarilo pripadnika Policijske stanice Derventa.

“Policajac je zadobio teške tjelesne povrede, a vozilo se nakon udara u betonski stub zaustavilo, te su D.D. i Ž.S. slobode lišeni na licu mjesta”, navodi se u saopštenju.

Povrijeđeni policijski službenik je nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je zadržan na liječenju.

Lica D.D. i Ž.S, koja su osumnjičena za krivično djelo pokušaj teškog ubistva, nakon hapšenja sprovedena su u nadležno tužilaštvo.

Izvor: SRNA/RTRS